OGIS Ultra trail Savinja, RESET dogodka bo v ponedeljek, 5. julija
02/07/2021
Poskrbljeno bo tudi za pohodnike
23/07/2021

Na podlagi povratnih informacij s strani udeležencev in opazovalcev dogodka v lanskem letu, smo se odločili, da v letošnjem letu naredimo trase bolj prijazne, dostopne in primerne za izvedbo tudi v najslabših možnih okoliščinah. Dodali smo še netekmovalne Dneve pohodništva z Decathlonom za tiste, ki želijo sodelovati in okusiti domač teren, domače pohodne poti in domačo hrano.

Pri posodobitvi tras, pa smo pozornost usmerili na glavna dva kritična predela in ju zamenjali z ustreznejšimi.

HUDIČEV GRABEN

Na tem delu so potekale trase od vključno 25 km dalje, najdaljši dve celo v popolni temi. Kljub temu, da je pot zelo prehodna in atraktivna, smo se odločili da zajle in kline, ki jih je v Hudičevem grabnu kar precej, zamenjamo z veliko bolj priljubljeno destinacijo, Grmado in Pečovniško kočo. Prav tako v končni dolžini na trasah to ni pomenilo nobene nistvene spremembe, ampak so sedaj trase veliko bolj približane udeležencem.

ŠMARTINSKO JEZERO

Najdaljše trase so na poti proti cilju na Špici, pot nadaljevale proti eni glavnih turističnih točk Celja, Šmartinsko jezero. Je pa bilo teh dobrih 20 km tja, okrog jezera in nazaj do Špice, ubijalskih. Ne le zaradi trase, monotonosti poti, ampak tudi terena, ki žal ni bil tak kot smo pričakovali. Vsled tega smo se odločili, da ta del popolno odrežemo iz tras in najdaljše trase podaljšamo proti priljubljenim planinskim destinacijam: Čreti, Dobrovljam in Gori Oljki, kjer je sedaj najbolj oddaljena točka na najdaljši trasi.

VSE TRASE so že opisane in predstavljene, vsaka posebej TUKAJ. Izberi svojo in se prijavi.

Se vidimo

Comments are closed.